ijsvereninging nieuwerkerk
ijsvereniging

Nieuws

Nieuwsfeiten 2023 (nieuws wordt steeds bovenaan bijgeschreven, de lijst staat daardoor in een omgekeerde chronologische volgorde)   

Dinsdag 12 december is de pomp uitgezet. Er staat tussen 20 en 25 cm water in de baan. Dat is meer dan in andere jaren. Dit komt omdat het gras langer was dan we wilden toen we de pomp aanzetten. Hoe langer het gras hoe meer water er nodig is om het gras onderwater te krijgen. Verder heeft deze hoeveelheid water niet veel invloed op de eventuele ijskwaliteit. 

Zaterdag 2 december werd er geklust op en rond de ijsbaan om de baan winterklaar te maken. De verlichting werd bekeken en de pomp werd geplaatst en aangezet. Eigenlijk zou het gras korter moeten zijn voordat de pomp aangaat, maar het is veel te nat om dat nog te kunnen. Ook in oktober en november was het hiervoor te nat. 

Donderdagavond 16 november werd de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden bij Cafe Charlie, Hoge kerkstraat 26. Tijdens deze vergadering werd na 15 jaar afscheid genomen van bestuurslid Anja van Klinken die hiervoor hartelijk werd bedankt door voorzitter Gerrit Brouwer en wat gepaard ging met een passend kado en bloemen. Bij een geopende ijsbaan zorgde Anja er persoonlijk voor dat alles in het clubgebouwtje goed was geregeld en georganiseerd. Ook vanaf deze plaats willen we Anja hiervoor van harte bedanken. Dirk van der Sleen werd als nieuw bestuurslid gekozen. Heel fijn dat Dirk het bestuur komt versterken. 

Zaterdag 11 maart werd een bezoek aan de kunstijsbaan van Breda georganiseerd. Met een volle bus van de firma Van Oeveren was er over animo niet te klagen! Gezellig en sportief werden er heel wat rondjes zonder ongelukken afgelegd. Waarbij zelfs de allerjongsten hun schaatskunsten lieten zien. Foto's zijn te vinden onder de knop Foto's - Winter 2022-2023.

Zaterdag 11 maart a.s. wordt voor de leden van IJsvereniging Nieuwerkerk een bezoek aan de kunstijsbaan van Breda georganiseert. Het vertrek is om 11.30 uur bij het dorpshuis en de bus wordt om ongeveer 17.00 uur terug verwacht. De kosten bedragen E 5,- per persoon, busrit en entree van de ijsbaan inbegrepen. Betalen kan in de bus. Kinderen t/m 12 jaar kunnen alleen mee onder begeleiding van een volwassene of oudere broer of zus. Bij de ijsbaan kunnen eventueel (voor eigen rekening) schaatsen worden gehuurd. Het dragen van handschoenen is verplicht op de ijsbaan. Aanmelden kan tot maandag 6 maart via e-mail: ijs.nieuwerkerk@gmail.com Vermeld hierbij naam, telefoonnummer, e-mailadres, aantal personen en de leeftijd(en). Meld je snel aan want vol is vol.