ijsvereninging nieuwerkerk
ijsvereniging

Nieuws

Nieuwsfeiten 2019 (nieuws wordt steeds bovenaan bijgeschreven, de lijst staat daardoor in een omgekeerde chronologische volgorde)

Zaterdag 7 december  - Zaterdag 7 december werd de pomp bij een waterstand van 17 cm uitgezet. 

Zaterdag 30 november  - Zaterdag 30 november is de jaarlijkse klusdag gehouden. Allerlei kleine werkzaamheden werden uitgevoerd: een reparatie aan een afvoerbuis, het opnieuw aanspannen van de tuidraden van de lichtmasten, een nieuwe waterpeilschaal gemonteerd en er werd gras gemaaid in de baan en op de dijkjes. Ook werd de pomp geplaatst en aangezet.  

Algemene ledenvergadering  - Donderdagavond 14 november 2019 vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats in het clubgebouwtje. Martien Kleemans werd herkozen als bestuurslid. Hij gaat zodoende zijn 9e zittingstermijn in. Al 40 jaar (sinds 1979) is Martien onafgebroken bestuurslid van onze vereniging. Vanwege dit feit en zijn niet aflatende inzet is hij daarom benoemd tot erelid van IJsvereniging Nieuwerkerk. Om dit te onderstrepen ontving Martien uit handen van voorzitter Gerrit Brouwer een tinnen wandbord met inscriptie. 

Donderdag 17 oktober  - De brandblusser in het clubgebouwtje was aan vervanging toe. De Rijke Veiligheid (UNA-straat 16) sponsorde een nieuw en zeer deugdelijk exemplaar. Hartelijk dank!

Vrijdag en zaterdag 21 en 22 juni  - Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni heeft de IJsvereniging haar steentje bijgedragen aan Nieuwerkerk Bruist. Vanwege de 10e verjaardag van dit evenement was er door de organisatie van Nieuwerkerk Bruist en in overleg met het bestuur van de ijsvereniging een kunstijsbaantje gehuurd. Dit baantje van ongeveer 10 x 20 meter was op de Ring achter de kerk geïnstalleerd. Zo kon de Nieuwerkerkse jeugd op een prachtige zomerdag lekker schaatsen, gratis en inclusief het gebruik van eenvoudige hockeyschaatsen. Tientallen kinderen maakten er gebruik van. 

Zaterdag 9 maart 2019  - Op zaterdag 9 maart organiseerde IJsvereniging Nieuwerkerk voor haar leden een bezoek aan de kunstijsbaan in Breda. De bus vertrok met 43 deelnemers om 12.00 uur bij het Dorpshuis en was om 18.00 uur weer op het dorp terug. Het was een leuke middag die zonder ongelukken is verlopen. De kosten voor deelname bedroegen slechts € 5,00 per persoon, busrit en toegang ijsbaan inbegrepen. Aanmelden kon tot en met zaterdag 2 maart via e-mail: anjaboot@hotmail.com of via de strook op de folder die bij alle leden in de bus valt.

Dinsdag 22 januari 2019 - De ijsbaan is afgelopen weekend mooi dichtgevroren, op maandag 21 januari is 3 cm ijs gemeten. Helaas is er vandaag ca. 4 cm sneeuw gevallen dat er niet is af te vegen omdat daarvoor het ijs nog te dun is. En doordat in de komende dagen de temperatuur overdag boven nul zal zijn, is de kans dat er deze week geschaatst kan worden slechts heel klein.  

 

Klik hier om terug te gaan naar de nieuwspagina