ijsvereninging nieuwerkerk
ijsvereniging

Nieuws

Nieuwsfeiten 2017 (nieuws wordt steeds bovenaan bijgeschreven, de lijst staat daardoor in een omgekeerde chronologische volgorde)

Baan schoongemaakt  - Donderdag 28 december is het losse drijvende gras uit de baan gehaald. Achter dit zinnetje steekt 25 manuren werk en een volume van 200 kruiwagens.

Pomp uit  - Maandag 11 december is de pomp uitgezet bij een waterniveau van 22 cm. Er drijft nog veel los gras in de baan wat er nog uitgehaald moet worden.

Pomp draait  -Zaterdag 2 december is de drainage dichtgedraaid en de pomp aangezet. Eerder deze week is het gras in de baan nog gemaaid door aannemer Prop in opdracht van de gemeente. De schuine kanten van de dijkjes zijn extra kort gemaaid door Martien Kleemans.

Website geschikt voor mobiel en tablet  -De website van de ijsvereniging is door SVwebdesign geschikt gemaakt voor gebruik op mobiel en tablet. SVwebdesign is al sinds 2010 sponsor van IJsvereniging Nieuwerkerk en zorgt er zo voor dat alle betrokkenen optimaal kunnen worden geïnformeerd.

Klussen op het ijsbaanterrein  -Zaterdag 25 november is het vernieuwde binnenwerk in de pompput geplaatst en getest. Alles functioneert naar behoren maar er kan nog geen water op de baan worden gepompt omdat eerst het gras nog moet worden gemaaid. Ook werden de bankjes geplaatst.

Algemene ledenvergadering  -Donderdagavond 16 november is de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden in het clubgebouwtje aan het Kluunpad. Sam Flikweert werd herkozen als bestuurslid.

Klussen op het ijsbaanterrein  -Zaterdag 24 juni is de hekwerkopslag vernieuwd, het binnenwerk van de pompput verwijderd om te vervangen en er is een weerstation geplaatst op de nok van het clubgebouwtje.

Bezoek IJsbaan Breda  -Zaterdag 11 maart is een bezoek georganiseerd naar de kunstijsbaan in Breda omdat het in de afgelopen winter opnieuw niet lang en hard genoeg heeft gevroren. Helaas bestond hiervoor dit keer niet erg veel belangstelling. Binnen het bestuur is de afspraak gemaakt om voor een volgend bezoek aan een kunstijsbaan een minimum van 15 aanmeldingen te hanteren.   

IJs nog maar 4 cm dik  -Maandagavond 23 januari is het ijs opnieuw gemeten. Het is nog maar 4 cm dik, terwijl er 7 á 8 cm ijs moet liggen om de baan open te kunnen stellen. Omdat de weersverwachtingen voor de rest van deze week ongunstig zijn is er weinig hoop dat het ijs deze week nog zal aangroeien.

IJs nog te dun  - Zaterdag 21 januari 2017: De ijsbaan ligt er na 5 nachtjes lichte vorst prachtig bij maar het ijs is helaas echt nog te dun. Het vriest gewoon niet hard genoeg. Er op staan is nog niet eens mogelijk. We zullen geduldig moeten afwachten of het ijs de komende nachten nog wat zal aangroeien. Maandagavond 23-1 wordt het ijs opnieuw gemeten.  

Klik hier om terug te gaan naar de nieuwspagina