ijsvereninging nieuwerkerk
ijsvereniging

Nieuws

Nieuwsfeiten 2014 (nieuws wordt steeds bovenaan bijgeschreven, de lijst staat daardoor in een omgekeerde chronologische volgorde)

IJsbaan dichtgevroren  - Maandag 29 december is de ijsbaan na 2 nachten lichte vorst netjes dichtgevroren. De vorst zet echter niet door.

Pomp stilgezet  -Zaterdag 13 december is de pomp stilgezet. Er staat gemiddeld een kleine 20 cm water op de baan. Al het gras (dat in november nog een keer was gemaaid) staat goed onder water.

Pomp draait  - Zaterdag 29 november is de pomp aangezet om water vanuit de sloot in de ijsbaan te pompen.

Drainage dichtgedraaid  -Zaterdag 15 november is de afsluiter van de drainage van de ijsbaan dichtgedraaid.

Nieuwe vlag  -November, er is een nieuwe vlag in de huisstijl van de vereniging gemaakt die bij een geopende ijsbaan in de vlaggenmast zal wapperen.

 

Algemene ledenvergadering  -Vrijdagavond 14 november 20.00 uur, jaarlijkse algemene ledenvergadering in het clubgebouw bij de ijsbaan.

Nieuwe vlaggenmast  -Eind juni is een nieuwe 7 meter hoge vlaggenmast geplaatst bij het clubgebouw op het ijsbaanterrein. De mast is gemaakt en geschonken door Ben Boot. Er kunnen 2 vlaggen in worden gehesen en ook kunnen er 2 schijnwerpers aan worden bevestigd die voor een betere verlichting van de bankjes en picknicktafels zullen gaan zorgen. Begin juli is de Nieuwerkerkse vlag er in gehesen. Het is de bedoeling dat er binnenkort een eigen verenigingsvlag wordt gemaakt.  

Werkzaamheden rond de ijsbaan  -Zaterdag 29 maart zijn er 4 lichtmasten opgespannen met staaldraad. Hierdoor zijn ze vanaf nu beter bestand tegen stormwind. In het clubgebouw is extra bergruimte gemaakt, tevens werd een voorjaarsschoonmaak gehouden.

Schaatsen in Zierikzee  -Op maandagavond 3 maart is er door in totaal 75 kinderen van onze vereniging gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te schaatsen op het tijdelijke kunstijsbaantje op het Havanplein in Zierikzee. Het weer werkte mee en ook de sfeervolle verlichting zorgde er voor dat het een gezellige avond was. Zo werd het aan het einde van het seizoen toch nog een heel klein beetje winter.  

Drainage open gezet  -Zaterdag 1 maart is de drainage van de ijsbaan open gezet om het water uit de baan weg te laten lopen. Door de bijzonder zachte winter kon er niet worden geschaatst en is zelfs de baan niet 1 keer dichtgevroren.  

Gratis schaatsen voor kinderen  -Maandag 3 maart a.s. kunnen de kinderen van onze vereniging gratis schaatsen op het kunstijsbaantje in Zierikzee. Het is dan voorjaarsvakantie en het baantje op het Havenplein is de hele avond beschikbaar voor IJsvereniging Nieuwerkerk. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen tussen 19.00 en 20.30 uur schaatsen en de kinderen vanaf 11 jaar kunnen van 20.30 tot 22.00 uur terecht. Let op: niet op noren! Heb je geen schaatsen? Geen nood, want bij de baan zijn schaatsen in alle maten beschikbaar. Geef je snel op via de bon in de folder die op maandag 24 of dinsdag 25 februari bij alle leden in de bus wordt gestopt.

Martien Kleemans 35 jaar bestuurslid  -Zaterdag 11 januari werd, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het bestuur, Martien Kleemans in het zonnetje gezet. Martien heeft sinds januari 1979 zitting in het bestuur als penningmeester en was ook een van de stuwende krachten achter de realisatie van de ijsbaan in 2007 en het clubgebouw in 2011. Uit handen van voorzitter Gerrit Brouwer ontving Martien een mooi aandenken en een oorkonde. Voor Martiens echtgenote Marry was er een fraai boeket bloemen, als dank voor de vele uren die ze Martien al heeft uitgeleend aan onze vereniging.  


ledenvergadering 14 november 2014 20:00 uur

Klik hier om terug te gaan naar de nieuwspagina