ijsvereninging nieuwerkerk
ijsvereniging

Welkom

Nieuwsfeiten 2024 (nieuws wordt steeds bovenaan bijgeschreven, de lijst staat daardoor in een omgekeerde chronologische volgorde)   

Zaterdag 2 maart is de afsluiter opengedraaid zodat de baan leeg kan stromen. Door het zeer zachte weer in februari is het gras door blijven groeien en erg lang geworden. Als de baan droog is kan de gemeente het maaien weer oppakken waarover nieuwe en betere afspraken zijn gemaakt.

Zaterdag 13 januari is er rond de ijsbaan opgeruimd. Zoals altijd hebben we weer wat gevonden voorwerpen in de vorm van mutsen en handschoenen. Stuur even een berichtje wanneer je denkt dat je iets mist: ijs.nieuwerkerk@gmail.com

Vrijdag 12 januari is de ijsbaan gesloten. Na een drukke, gezellige en lange schaatsdag op donderdag, is de ijsbaan vrijdag vanwege invallende dooi gesloten. 

Donderdag 11 januari - Vandaag gaat de ijsbaan om 10.00 uur open. Omdat er vanmiddag alweer dooi wordt verwacht bekijken we hoe lang de baan goed en veilig blijft. De baan is doorlopend open, hopelijk tot in de avond. Kijk voor toegang en de spelregels op onze Informatiepagina.

Woensdagavond 10 januari is het ijs weer gemeten. De dikte varieert van 5 tot 6,5 cm. Omdat het vannacht en morgenochtend nog blijft vriezen verwachten we dat daar nog gemiddeld 1,5 cm bijkomt. Dat is bijelkaar eigenlijk wat krap om de baan open te kunnen doen volgens de richtlijnen en om alle schaatsliefhebbers van ons dorp te kunnen ontvangen. Maar omdat naar verwachting morgenmiddag de dooi al invalt en er een einde komt aan deze vorstperiode, gaat de ijsbaan morgen- (donderdag)ochtend om 10.00 uur open en bekijken we hoe lang de baan goed en veilig blijft. De baan zal doorlopend open blijven, hopelijk tot in de avond. In de fotomap Winter 2023-2024 staan wat foto's van het meten van vanavond.   

Woensdagochtend 10 januari is het ijs opnieuw gemeten. Het is nu ruim 5 cm dik. Vanavond wordt er weer gemeten en besloten of de ijsbaan morgen open gaat. We roepen iedereen dringend op om de ijsbaan nu nog met rust te laten zodat we er misschien morgen plezier van kunnen hebben. 

Dinsdag 9 januari is het ijs gemeten. De dikte was vanmiddag 3,5 cm. Om op een natuurijsbaan als de onze te kunnen schaatsen is er 7 á 8 cm ijs nodig. Morgen (woensdag) wordt er opnieuw gemeten. Maar omdat de temperatuur donderdag alweer tot ruim boven nul zal stijgen ziet het er naar uit dat deze vorstperiode net te kort zal zijn om de ijsbaan open te kunnen doen. In de fotomap Winter 2023-2024 staan wat foto's van de baan. 

Maandag 8 januari is de ijsbaan netjes helemaal dichtgevroren. Dit terwijl het slechts licht heeft gevroren (-2,3 volgens ons plaatselijke Weerstation Schouwen-Duiveland te Nieuwerkerk) en er een stevige noord-oostenwind (5 Bft) waait. Het is opvallend dat we geen windwakken zien. In de fotomap Winter 2023-2024 staan wat foto's van de baan. 

Zaterdag 6 januari zijn er wat werkzaamheden verricht op de ijsbaan ter voorbereiding op een eventuele ijsperiode. De weersverwachting geeft namelijk voor de komende week een aantal dagen met lichte tot matige vorst af. 

 


Nieuwsfeiten van voorgaande jaren - Klik hieronder op het jaartal om de nieuwsfeiten van dat jaar te lezen. 

2023
2022

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010